Sæson 2018

Så er venneforeningens sæson ved at lakke ud.

I skrivende stund har vi kun to arrangementer tilbage, nemlig Middelfart amatørteaters kabaretforestilling og et jazzarrangement. Kabaretforestillingen plejer at være en succes, så det bliver det nok også i år. Igennem alle årene haft vi haft et godt samarbejde med amatørteatret og vi deler overskuddet pænt imellem os. I år skal amatørerne stå for underholdningen hele aftenen, hvor der de foregående år også har været et andet indslag. Vores allersidste tilbud er et nyt tiltag, nemlig ”Sild og Jazz” Det er et forsøg på at genoplive det man førhen kaldte frokostjazz. Finn Odderskov og hans JAZZ4ALL skal levere jazzen og Strib fisk skal levere det store sildebord. Jeg glæder mig til begge arrangementer og håber at værftet bliver fyldt med glade mennesker. Vi har haft besøg af rigtig mange glade gæster i den forløbne sæson. Der har været 1. majfest arrangeret af politiske foreninger og fagforeningerne i Middelfart. Et vellykket foretagende som sædvanligt. Amatørteatret leverede en flot revy, som spillede for fulde huse over tre aftener. De tre højskoledage var i år endnu bedre end de foregående, så også her var det svært at få armene ned igen. Billetterne var udsolgt inden påske, det må jo siges at være et succeskriterie. Sommerens åbenthusdage har også været en succes. Kvaliteten er blevet højnet efter at vi kun har tre åbenthussøndage med flere udstillere pr. gang. Der har i snit været ca. 500 besøgende hver søndag. Et nyt tiltag i år er søndagsmatineerne. De har været rigtig spændende, indholdet har været godt, men det ser ud til, at være en aktivitet, som skal løbes i gang. Deltagerantallet har ligget på 50 – 60 hver gang trods der både var boller og flødeskumskager til kaffen. Da visens skib var i havnen var der stuvende fuldt i og omkring værftet. Igen i år havde Middelfart kommune inviteret de gamle træskibe, som sejler Fyn rundt, ind i havnen. Vi holdt værtshusåbent om aftenen og serverede morgenmad for alle besætninger den efterfølgende morgen. I år serverede vi alt i alt morgenmad for 540 gæster. Vejret hjalp os, så det gik fint. Alle fik et godt morgenmåltid, og sejlede glade videre. Skønt med tilfredse og glade gæster, der synes at Middelfart er en god by at besøge.

For at alt dette skal lykkes, så er der brug for mange frivillige ildsjæle. Det har vi heldigvis haft. En del nye er kommet til, og de er faldet godt til med de garvede, som har været med i mange år. Vi har det rigtig hyggeligt, også når der skal tages fat. Det er altid dejligt. Når vi er færdige enten en eftermiddag eller en aften sent, så sætter vi os og får en ”slutter”. Her evaluerer vi aftenens forløb, og vi er ikke bange for, at fortælle hinanden, hvor gode vi er, så kan vi gå opløftede hjem og synes, at vi har haft en dejlig oplevelse og samtidig udrettet noget.

Hilsen fra formanden for Lillebæltværftets venneforening